top of page

Taras na dachu PARK TOWN

Vilnius, Lithuania

Produkt:

Kolor:

TLR
Szary

Zlokalizowany w budynku East Hills w Wilnie taras na dachu centrum biznesowego Park Town elegancko łączy elementy naturalne i miejskie. Tutaj, po całym dniu pracy lub w przerwie obiadowej, można wpaść, aby odpocząć, skoncentrować się na całodziennej pracy lub zrelaksować się i cieszyć się spokojem. Biokompozytowy taras InoWood to świetna kontynuacja architektoniczna w nieoczekiwanej przestrzeni.

Autorem projektu jest architekt Gintautas Baranauskas.

System tarasowy Rozwiązanie InoDeck - nie wymaga okresowej konserwacji tarasu, deski są odporne na zużycie, zarysowania, działanie środowiska - promienie UV, wahania temperatur, wilgoć, ogień, dlatego płyty WPC są niezwykle popularnym rozwiązaniem do stosowania na zewnątrz i we wnętrzach obiektów użyteczności publicznej spacje!

Jednym z najnowszych projektów „InoWood” jest nowoczesny taras WPC w centrum biznesowym w Wilnie. Kompleks biurowy „Park Town” (Klient: „MG Valda”) wyróżnia się nie tylko wyrazem architektonicznym, ale także wyjątkowym komfortowym otoczeniem, przeznaczonym dla współczesnego człowieka! Zespół architektów i projektantów (UAB „Ekspoziciju sistemos”, projektant Skirmantė Vaitkevičiūtė, MB „Menas ir yĝla”, arch. PV Gintas Baranauskas, arch. PV Daina Lasauskienė, arch. Agnė Baranauskaitė) zastosował innowacyjne rozwiązania małej architektury, zaprojektował centrum rekreacyjne strefy centrum biznesowego. Strefa relaksu na tarasie o powierzchni 170 m² wraz z wyjątkowymi ławkami wykonanymi z kompozytu drewniano-plastikowego i innymi elementami wyposażenia tworzą szczególnie wyciszającą atmosferę dla pracowników biurowych. Wspólnie z projektantami i architektami poszukiwano wielu rozwiązań technicznych przy montażu oryginalnych ławek, a specjalnie na potrzeby tego projektu stworzono nowe profile WPC. W pracach projektowych wykorzystano solidne deski tarasowe WPC firmy InoWood „Solid 20” oraz ich połączenie dwóch kolorów – szarego i szaro-brązowego, stworzonego specjalnie dla tej przestrzeni przez technologów fabryki.

Więcej zdjęć można znaleźć na stronie centrum biznesowego.

bottom of page